Biz Kimiz

HAKKIMIZDA

Derneğimiz 1988 yılında otizmden etkilenmiş bireylerin aileleri tarafından Ankara’da kurulmuştur. 1992 yılında Derneğimiz bünyesinde kurulan İLGİ Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi örnek bir eğitim kurumu olarak özel eğitim hizmetini sürdürmektedir. Derneğimize bağlı eğitim kurumunda sayısı her geçen gün artan 115 özel gereksinimli öğrenciye birebir ve grup eğitim hizmeti verilmektedir. Derneğimiz tarafından tüm Türkiye çapında eğitimci ve ailelere yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri yürütülmektedir.

İlgi Otizm Derneği, 1996 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamu Yararına Dernek” statüsü kazanmıştır. Şirket ve Kurumsal yapılar üzerinden yapılacak bağışlarda, vergi muafiyeti kapsamında ‘’Gelir Vergisi Muafiyeti Hakkı’’ kazandırmaktadır.

İlgi Otizm Derneği, Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) ve Türkiye Otizm Meclisi (TOM) üyesidir.

İlgi Otizm Derneği kurulduğu günden itibaren binlerce çocuğa nitelikli eğitim hizmeti vermiştir.

Yüzlerce çocuğun özel eğitim gereksinimini en aza indirerek yaşıtları gibi bağımsız bir birey olarak yaşamını sürdürmesini sağlamıştır.

Binlerce ebeveyne aile eğitimi vermiştir. İlgi Otizm Derneği bünyesinde yüzlerce destek hizmet personeli “Gölge öğretmen, gölge abi, abla” yetiştirmiştir.

Üniversitelerde, Sivil Toplum Kuruluşlarında, Kamu Kurumlarında, Okullarda, Gençlik Topluluklarında seminerler vermiş ve farkındalık faaliyetleri düzenlemiştir.

Yürüttüğü Projelerle Otizmli bireylerin toplumda bağımsız işlevde bulunmasına katkı sağlamıştır.

Bağışçı Hakları Beyannamesi

1.STK’nın misyonu, vizyonu, bağışın nasıl kullanılacağı ve bağışı amaçları doğrultusunda verimli olarak kullanma kapasitesi ve niyeti hakkında bilgilenme,
2. Yönetim kurulu ve yöneticiler hakkında bilgi edinme ve yöneticilerin ihtiyatlı ve basiretli bir şekilde görevlerini yerine getirmesini bekleme,
3. Güncel finansal bilgilere ulaşma,
4. Verilen bağışın amacına uygun kullanılacağı konusunda garanti isteme,
5. Uygun bir teşekkür edilmesi,
6. Kanunlara uygun şekilde bağışlarının gizliliğini talep etme,
7. Kurumu temsil eden bütün çalışanların kendisi ile kurduğu bütün ilişkilerin profesyonel düzeyde olmasını talep etme,
8. Bağışı isteyenin gönüllü mü, çalışan mı yoksa kurum dışından birisi mi olduğunu bilme,
9. Eğer başkası ile paylaşılacaksa iletişim bilgilerinin listelerden silinmesini isteme,
10. Bağış yaparken soru sorma, zamanında, doğru ve açık şekilde cevapları alma hakkı vardır.

İLGİ OTİZM DERNEĞİ olarak bağışçılığın gönüllü bir davranış olduğuna ve paylaşmanın değerine inanıyoruz. Günümüz teknolojik şartları da gözönünde bulundurulduğunda STK ların güvenilirliğinin ispatlanması ve bağışlarının doğru yerde değerlendirildiğine dair belgelerine ulaşılmasını önemsiyoruz. Bağışçı haklarının arkasında duruyor ve destekliyoruz. Bütün bağışçıların yukarıda yazılı haklara sahip olduğunu kabul ediyoruz.

Mali Tablolar

2022 Yılı mali tablosunu görmek için tıklayınız.

2021 Yılı mali tablosunu görmek için tıklayınız.

2020 Yılı mali tablosunu görmek için tıklayınız.

2019 Yılı mali tablosunu görmek için tıklayınız.

2018 Yılı mali tablosunu görmek için tıklayınız.